Kunstzinnige therapie

kunstzinnige therapie1
kunstzinnige therapie

Therapie bij hulpvragen rondom  burn-out en stress, faalangst, eetstoornissen, depressie, trauma, zingeving en persoonlijke ontwikkeling. Voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

Kunstzinnige therapie is een ervaringsgerichte therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende creatieve technieken zoals tekenen, schilderen en boetseren. De therapie geeft je de mogelijkheid dat wat jou van binnen bezig houdt zichtbaar te maken in tastbare beelden. Kunstzinnige therapie werkt vanuit het doen, ervaren en voelen, het geeft hierdoor een andere ingang dan een gesprek alleen.
Door in contact te komen met je eigen creativiteit ontstaat vitaliteit, enthousiasme en levensplezier, dit zijn kwaliteiten van het hart. Kunstzinnige therapie helpt je de verbinding met je hart te maken en te vertrouwen op dat wat jij voelt, jouw waarheid is.

Lichaamsgericht
Tijdens de therapie wordt gewerkt met lichaamsgerichte  oefeningen die er op gericht zijn het bewustzijn van het lichaam te vergroten. In onze huidige tijd ontstaan veel klachten waarbij het lichaam verhard raakt. Denk maar aan de vele fysieke klachten, slaapproblemen en ook een ziekte als kanker. Door weer contact te maken met het lijf wordt de verbinding hiermee hersteld en leer je opnieuw te luisteren naar wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Er wordt gewerkt met de adem, mindful yoga, en de tekenbewegingmethode.

Tekenbewegingmethode
Deze methode bestaat uit 29 tekenoefeningen. De oefeningen zijn gericht op bewustwording van het lichaam en de ademhaling, versterking van concentratie, oordeelsvrije zelfreflectie en het hanteren van emoties.

Schematherapie
Schematherapie is een cognitieve gedragstherapie. In Schematherapie wordt gekeken naar wat je als kind hebt meegemaakt en hoe je in de vervulling van je basisbehoeften gefrustreerd of gekwetst bent. Schematherapie helpt je om de oorsprong van gedragspatronen te begrijpen en daarna te veranderen. We gaan kijken hoe je jeugdervaringen doorwerken in je dagelijkse leven. Je leert voelen wat je behoefte is en op een gezondere manier voor deze behoefte op te komen. Hierdoor verandert je gedrag, maar ook je gedachten en gevoelens. Je gaat je stap voor stap beter voelen, beter voor jezelf zorgen en beter voor jezelf opkomen.

Tarieven  
1 uur € 80,-
Vergoeding: De meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de therapie geheel of gedeeltelijk.
Je kunt dit zelf in de polisvoorwaarden nakijken onder alternatieve geneeswijzen.
Mirjam Koops is lid van de NVKT ( zie ook: www.kunstzinnigetherapie.nl)
Er is geen verwijzing nodig van huisarts of specialist en voor de behandeling hoef je niet je eigen risico aan te spreken.

Praktijd Beeldrijk

www.praktijkbeeldrijk.nl

mirjam@praktijkbeeldrijk.nl

Telefoon 06 178 82 110