Qigong

Yvonne Alefs

Qigong is een Oosterse bewegingsleer die vooral bestaat uit oefeningen met zachte strekkingen en vloeiende bewegingen. Dit in combinatie met een diepe, voedende ademhaling en rustgevende meditaties en visualisaties maken Qigong tot een weldaad voor lichaam en geest.

Door de fysieke bewegingen gaan de energiebanen in het lichaam (meridianen) volledig open en kan de levensenergie (qi) vrijelijk door het lichaam stromen, waardoor je je steeds bewuster wordt van hoe je lichaam aanvoelt en waar zich spanning en/of weerstand (energieblokkades) bevindt. Het resultaat van de oefeningen uit zich vooral in een meer gebalanceerde omgang met werkdruk, spanning en tegenslag in het dagelijks leven. Je zult beter in staat zijn aan te voelen wat je, zowel fysiek als mentaal, nodig hebt om in balans te blijven en vanuit deze staat bewust te kiezen voor een gezond(ere) levensstijl.

Hier vind je ons rooster: momoyoga.nl/yoga-lichtplaats

Een proefles, groepslessen en workshops in Yogastudio Licht boek je hier. Voor meer informatie over de tarieven van groepslessen kijk je hier.